top of page

PROMOCIJA ALBUMA 

Andjeoske 
pesme
 

U izdanju diskografske kuće Multimedia Music, Vladimir Đurić Đura objavio je svoj treći solo album kao Đura Mornar, pod nazivom „Anđeoske pesme“.

Za razliku od Heroja ili Đure i Mornara, ovi solo albumi su uglavnom intimni, lirski poput zbirki poezije koja se peva i to važi za Maštarije, Letnju terasu i sada Anđeoske pesme.

Ovo je akustična ploča u kojoj se čuju samo gitare i moj glas.

Sada sa 62 godine glas mi je dovoljno zreo da mogu da pevam ovakve pesme.

To su lagane pesme koje se pevaju uz gitaru, u drevnoj tradiciji od trubadura do pesnika koje ja volim poput Arsena Dedića, Koena ili Dilena. Anđeoske pesme su u najvećoj meri inspirisane prvim albumima pomenutih umetnika, ali i pesmama Alfreda Zitarose, Marije Dolores Pradere, Amalije Rodrigez, Cezarije Evore itd.  

Ja pevam o ljubavi i u ime ljubavi, a ovaj put tema je bila božanska ljubav, odakle je došao naziv Anđeoske pesme. Ja verujem da svaki čovek traži način da pronađe svoju duhovnost, a za mene su poezija i ljubav najviše kategorije.Verujem da ovakva muzika može uticati pozitivno na najmlađe da postanu dobri ljudi. Odrasli će u njima pronaći utehu u teškim momentima“

 

Dve kompozicije je napisao virtuoz klasične gitare Nemanja Bogunović, koji je ujedno uradio sve aranžmane.

Ostale kompozicije i sve tekstove napisao je Vladimir Đurić Đura.

Milan Burda je uradio produkciju.

Igor Đorić je uradio dizajn omota, a sve fotografije Nebojša Babić.